U, de petitionaris
Overhandiging petitie

Zeg ja tegen vluchtelingen in Houten

5.077 ondertekeningen

Als Houtenaren zijn wij geschrokken van het collegebesluit om het raadsvoorstel over - onder andere - de komst van 175 (kansrijke) vluchtelingen terug te nemen. De nood onder deze mensen is te hoog en ons dorp te groot en welvarend om zo'n uitstel te rechtvaardigen.

Petitie

Wij

Betrokken inwoners van de gemeente Houten

 

constateren dat:

  • dat er een schreeuwende behoefte bestaat aan huisvesting voor vluchtelingen en woningzoekenden;
  • dat Houten groot genoeg is om ruimte te bieden aan 175 (kansrijke) vluchtelingen;
  • dat het veelbelovend is om de (tijdelijke) huisvesting voor onze woningzoekenden te combineren met die voor vluchtelingen en 3 ondersteunende organisaties (DoorGeefLuik, Voedselbank en Krachtfabriek);
  • dat veel van de aangevoerde bezwaren niet op feiten berusten

 

en verzoeken

de gemeente Houten om het oorspronkelijke plan voor de 'Houten Hub', al dan niet in aangepaste vorm, zo snel mogelijk ten uitvoer te brengen.

Het antwoord

Geslaagde aanbieding petitie aan burgemeester Isabella

Onze petitie ‘Zeg JA tegen vluchtelingen in Houten’ is op 23 januari in een bomvolle hal van het gemeentehuis overhandigd aan burgemeester Isabella. Simon Knepper bood namens 5075 ondertekenaars de petitie aan en riep het college van B&W op het plan voor de Houten Hub zo spoedig mogelijk uit te voeren. Hij bood de petitie aan in een klein koffertje: ,,Dat koffertje herinnert eraan dat één enkele koffer met wat persoonlijke eigendommen meestal alles is wat vluchtelingen mee kunnen nemen als ze hun eigen land moeten achterlaten". Lees hier de hele toespraak van Simon.

Voorafgaand van de aanbieding was er een bijeenkomst voor een kleine 50 inwoners van Houten die een actief steentje bijdroegen aan het succes van de petitie. Na het openingswoord van Lex Goudswaard hield Koos Koster een uitgebreide presentatie over totstandkoming, verloop en resultaat van de petitie.

Zowel in het Houtens Nieuws als door Omroep Houten is verslag gedaan van beide bijeenkomsten.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Houten 
Petitieloket:
Einddatum:
08-03-2024 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Simon Knepper, Jetske en Lex Goudswaard, Koos Koster, Selina Ünal, Joyce Rookhuizen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Geslaagde aanbieding petitie aan burgemeester Isabella

Onze petitie ‘Zeg JA tegen vluchtelingen in Houten’ is op 23 januari in een bomvolle hal van het gemeentehuis overhandigd aan burgemeester Isabella. Simon Knepper bood namens 5075 ondertekenaars de petitie aan en riep het college van B&W op het plan voor de Houten Hub zo spoedig mogelijk uit te voeren.

+Lees meer...

Hij bood de petitie aan in een klein koffertje: ,,Dat koffertje herinnert eraan dat één enkele koffer met wat persoonlijke eigendommen meestal alles is wat vluchtelingen mee kunnen nemen als ze hun eigen land moeten achterlaten". Lees hier de hele toespraak van Simon.

Voorafgaand van de aanbieding was er een bijeenkomst voor een kleine 50 inwoners van Houten die een actief steentje bijdroegen aan het succes van de petitie. Na het openingswoord van Lex Goudswaard hield Koos Koster een uitgebreide presentatie over totstandkoming, verloop en resultaat van de petitie.

Zowel in het Houtens Nieuws als door Omroep Houten is verslag gedaan van beide bijeenkomsten.

24-01-2024

Aanbieding petitie op 23 januari gaat definitief door!

Zoals eerder aangekondigd gaan wij de petitie, inmiddels voorzien van 5065 ondertekenaars, op dinsdag 23 januari aanbieden aan burgemeester Gilbert Isabella. Deze dag is inmiddels omgedoopt tot de vierde dinsdag van januari.

+Lees meer...

Daarom gaan wij de geprinte petitie in een bijpassend koffertje overhandigen.

Voor het aanbieden is slechts een beperkte tijd beschikbaar. We verzamelen eerst om 18.30 uur in de hal van het gemeentehuis. De daadwerkelijke aanbieding vindt plaats tussen 18.40 en 18.55 uur. Simon Knepper zal namens alle ondertekenaars een korte aanbiedingsrede houden. Vervolgens zal de burgemeester met een korte reactie afsluiten.

Graag nodigen we je uit om bij deze aanbieding aanwezig te zijn. Met zoveel mogelijk inwoners zetten we die kracht bij en laten we opnieuw zien dat er in Houten een groot draagvlak bestaat voor de opvang van vluchtelingen.

Dus hopelijk tot dinsdag in het gemeentehuis.

17-01-2024

Pamflet Daarom JA tegen vluchtelingen in Houten-Oost

Allereerst wensen we je gelukkig nieuwjaar!

Vandaag 2 januari hebben we ons pamflet Daarom JA tegen vluchtelingen in Houten-Oost wereldkundig gemaakt. In dit pamflet verduidelijken we aan de hand van 10 stellingen ons standpunt over het plan voor een 'Houten Hub' in Houten-Oost.

Je kunt het pamflet hier downloaden.

Het pamflet is vandaag onder meer gemaild naar de Houtense raadsfracties, het college van B&W, en lokale en landelijke media.

Ook zijn wij van plan de resultaten van onze petitie op 23 januari te overhandigen aan burgemeester Gilbert Isabella.

Het worden dus drukke en spannende weken.

02-01-2024