You, the petitioner
100606 logo zzp reasonably small

Werk zoeken moet mogen - ook voor aspirant ZZP-ers

49 signatures

Nog steeds is het zo, dat een aspirant werknemer met een WW-uitkering eerder belemmerd dan gesteund wordt in zijn/haar pogingen om een inkomen te verwerven. Het eerste advies dat de meeste aspirantstarters krijgen bij het UWV, is vooral niets te doen dat op werk lijkt. Onacceptabel, zeker nu!

Petition

We

het netwerk van ZZP-ers en aspirant ZZP-ers in Nederland.

 

establish that:

dat veel mensen met een werkloosheidsuitkering die voor zichzelf willen beginnen, nog steeds worden tegengewerkt door de regelgeving en de uitvoering daarvan door het UWV. De meesten krijgen het advies, als ze zich melden met hun startersplannen bij het werkplein, om vooral geen activiteiten te ontplooien die op acquisitie lijken. Laat staan dat ze opdrachten kunnen aannemen voordat de officiƫle voorbereidingsperiode is gestart. Wij vinden deze regels niet van deze tijd.

 

and request

om ruim baan te geven aan aspirant ZZP-ers en ze in staat te stellen elke kans op het verwerven van een eigen inkomen aan te kunnen grijpen. We vinden dat aspirant ZZP-ers ook in de voorbereidingsfase op hun start acquisitieactiviteiten en klussen moeten kunnen accepteren, die achteraf verrekend worden met hun uitkering.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
2016-07-05 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Maarten Freriks 
Organisation:
id Groep - @ZZPnetwerk 
Website:

History

Signatures