U, de petitionaris
Nieuwe collage.001

Voetgangerskade van de Munt naar Ouderkerk aan de Amstel

44 ondertekeningen

Bij de viering van de 750e verjaardag van Amsterdam in 2025 horen memorabele projecten. Leg een voetgangerskade aan langs de Amstel van de Munt tot aan Ouderkerk aan de Amstel. Vanuit het hartje van de stad wandel je met een wijds uitzicht, ongestoord door auto's, scooters of fietsers, naar het platteland.

Hiermee kan je ook de toeristen spreiden. Laat ze na de Munt doorlopen, de stad uit. Maar het is vooral fijn voor bewoners om rustig te kunnen doorwandelen.

Petitie

Wij

Amsterdammers en bezoekers van Amsterdam

 

constateren dat:

  • er is te weinig ruimte voor voetgangers in Amsterdam
  • wandelen is goed voor de gezondheid
  • de rivier is in de meeste steden een bezienswaardigheid

 

en verzoeken

  • een comfortabele, brede wandelkade voor voetgangers te realiseren tussen De Munt en Ouderkerk aan de Amstel.

  • Vanaf de Munt tot de Hogesluis op straatniveau waar nu auto's staan geparkeerd. De bruggen over Heren-, Prinsen-, Keizers-, en Achtergracht worden alleen toegankelijk voor fietsers (aan de westkant van de rijbaan) en voetgangers (aan de Amstelkant van de rijbaan).

  • Na de Achtergracht gaat de kade op waterniveau verder. Onder de grote bruggen door: de Hogesluis, de Torontobrug, de Nieuwe Amstelbrug en de Berlagebrug. Langs de hele Amsteldijk tussen de wal en de -een paar meter te verleggen- woonboten tot aan Ouderkerk aan de Amstel.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wandelkade langs de Amstel ook goed Walk + Park-concept

In een tweet wijst @voetgangsersbond op een pagina van het college van Rijksadviseurs waar onder andere gepleit wordt voor Walk + Park, in een samenvatting van de publicatie 'Naar een schaalsprong op de fiets.'

De hier bepleitte wandelkade kan stadinwaarts ook goed zo'n Walk+Park-concept dienen. Met name in combinatie met parkeergarages van grote organisaties die buiten kantoortijden onbenut zijn of die overcapaciteit hebben.

29-04-2020

Foto van wandeling langs de Amstel in 1957

Fanny Blankers-Koen (1918-2004), atlete met 4 keer Olympisch goud, loopt met kinderen langs de Amstel op 2 januari 1957. Foto Ben van Meerendonk © Collectie IISG

http://blog.jeroenapers.nl/post/168113234593/de-amsterdamse-amstel-in-tijden-dat-de-kade-nog.

03-12-2017

Landschapsarchitect Egbert Schuttert bepleit ook wandelboulevard tussen Blauwbrug en Munt

Egbert Schuttert bepleit in Het Parool een voetgangersburgemeester en noemt ook een deel van dit voorstel als goed voorbeeld:

"het korte stukje Amstel tussen Blauwbrug en Munt, het slechtste stukje open­bare ruimte in de stad. Dat zou een prachtige wandelboulevard, de Rambla langs het laatste stukje Amstel kunnen zijn.

+Lees meer...

Een mooi en ambitieus programma voor de komende ­jaren. "

01-11-2016