You, the petitioner

Verplicht beschermende motorkleding voor motorrijders in Nederland

30 signatures

In het kader van het beschermen van motorrijders tegen ernstig lichamelijk letsel heb ik deze petitie opgezet om te stemmen voor verplichte beschermende motorkleding tijdens het motorrijden. In enkele andere landen is beschermende motorkleding al langer verplicht.

Petition

We

motorrijders, naasten, hulpverleners en andere medestanders

 

observe

  • Regelmatig motorrijders die zonder beschermende motorkleding rondrijden, bijvoorbeeld in een korte broek of in een t-shirt
  • Dat er momenteel voldoende andere regelgeving is op het gebied van veiligheid, zoals de helmplicht, technische staat van het voertuig en in auto’s bijvoorbeeld de airbags, kreukelzones e.d., maar er geen verplichting is om beschermende motorkleding te dragen
  • Dat motorrijders zonder beschermende kleding ernstig letsel op kunnen lopen
  • Dat enkele andere landen wel een verplichting tot beschermende motorkleding hanteren

 

and request

  • Een plicht voor alle motorrijders om beschermende motorkleding te dragen tijdens het motorrijden (in Nederland), om ernstig letsel door een ongeval te voorkomen. Dat wil zeggen: stevige schoenen of laarzen en een slijtvaste motorbroek en jas of pak.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Marco van Kesteren 

History

Signatures