You, the petitioner
Opbouw benzineprijs

Verlaging + bevriezen brandstofaccijns

35 signatures

Door dubbele stijging gaat de prijs van autobrandstof sneller omhoog dan dat de olieprijs stijgt. Nederland lijkt nu te berusten in de graaicultuur van de overheid. Stijging van €0.42 per tankbeurt (10 liter) voor de overheid binnen 1 maand!

Petition

We

burgers van Nederland, die veel te veel betalen voor de benzine.

 

establish that:

dat de btw en accijns, €1,107/liter van de huidige benzineprijs, €1,878 (05-04-12) te hoog zijn.

De olieprijs zelf kunnen we helaas niet vastzetten.

Maar het is niet alleen de prijs van die ruwe olie die de prijs van benzine en diesel ophoog stuwt. In tegendeel zelfs, want in 2008 was de prijs van die grondstof veel hoger, maar hoefden mensen geen 1,70 voor een liter ongelood euro te betalen. De belangrijkste reden waarom benzine zo duur is, is omdat de regering de accijnzen weer eens heeft verhoogd. Voor elke liter benzine die wordt gekocht moet ook 19 procent BTW worden betaald. En die stijgt ook als het totaalbedrag per tankbeurt hoger is. Dus ook daar strijkt de overheid veel meer geld op bij een simpele tankbeurt. Door die eigenlijke dubbele stijging gaat de prijs van autobrandstof sneller omhoog dan dat de olieprijs stijgt. Hoewel in veel landen mensen de straten opgaan omdat de kosten van het dagelijkse leven enorm stijgen, lijkt Nederland te berusten in al die zaken die de regering doorvoert. Want de hoge benzineprijs is dus gewoon aan de regering te wijten en niet alleen aan de olieproducerende landen. In 2009 werd er nog massaal gestaakt door vrachtwagenchauffeurs die hele snelwegen afzetten door heel langzaam te gaan rijden, omdat de benzineprijzen zo hoog waren. Nederland lijkt nu te berusten in de graaicultuur van de overheid.

Kleine rekensom:

1 maart 2012 5 april 2012

benzineprijs :€1,805 €1,878 btw :€0,289 €0,300 margetraject :€0,162 €0,169 productie :€0,578 €0,601 accijns :€0,776 €0,807

btw+accijns :1,065/l €1,107/l

conclusie: stijging van €0.42 per tankbeurt (10 liter) voor de overheid binnen 1 maand!

een verlaging van 4% op de accijns (+ bevriezen voor min. 2jaar) zal per tankbeurt (10 liter ) €0.75 cent schelen, (75 cent die de overheid begin dit jaar toch al niet had, gezien de stijgende prijs voor de olie) wat dus weer bij ons in de portomonnee terecht komt en stimulerend kan werken voor onze sombere koopkracht. Het consumentenvertrouwen van Nederland ligt al 4 maanden lager dan het EU-gemiddelde en als het aan de overheid ligt zullen we aankomende jaren nog flink moeten bezuinigen. Dus teken deze petitie als je de kwartjes in de zak wilt houden.

 

and request

de accijns op brandstof te bevriezen voor minimaal 2 jaar, en te verlagen met 4%.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-05 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
ramses voortman 
Website:

History

Signatures