U, de petitionaris
Small

Terug naar oude vorm van ziekenfonds

91.001 ondertekeningen

Poging tot het bewerkstelligen van een debat in de Tweede Kamer over het ziekenfonds dat veel burgers terug willen in de oude vorm. Met daarbij de vraag welk nut de huidige regeling heeft ten opzichte van het oude en waarom Nederland dit systeem gebruikt terwijl andere landen in de EU dat niet doen.

Petitie

Wij

Break the System en supporters

 

constateren dat:

Het huidige zorg systeem is voor velen onbetaalbaar geworden. Voor zover iedereen dat begrijpt ook totaal onnodig. Verzekeraars maken miljarden winsten terwijl andere EU landen veel betere oplossingen bieden. Doel van deze petitie is om in duidelijke, voor iedereen begrijpbare taal antwoorden te krijgen over het hoe en waarom.

 

en verzoeken

Tekst en uitleg vanuit de tweede kamer plus een verklaring wat het precieze doel is van het huidige systeem, wetende dat het volk het niet eens is met de miljarden winsten die worden gemaakt door verzekeraars. Een antwoord op de vraag hoe het kan dat de premies zo verschrikkelijk hoog zijn en de eigen risico's niet afwegen tegen de totale kosten.

Het antwoord

Petitie met 42.000 handtekeningen aangeboden aan Minister Schippers.

Op 17 oktober heeft Dhr Henk van Gerven (SP) ruimschoots 42.000 handtekeningen aangenomen tijdens de demonstratie van Break the System op het Museumplein te Amsterdam.In de onderstaande video is te zien dat Renske Leijten, de petitie aanbood aan Minister Schippers van Volksgezondheid in de Tweede Kamer.https://www.youtube.com/watch?v=C7648JgACKUTot op de dag van vandaag is er niets gebeurd met de petitie. Minister Schippers lijkt het verzoek om het onderwep op de agenda te zetten in de TWeede Kamer ter zijde te hebben geschoven.Break the System acht dit onacceptabel en gaat door met deze strijd.De komende tijd zullen wij gaan proberen om de petitie uit breiden naar maar liefst 100.000 handtekeningen.Op 12 September organiseert de Vakbond FNV in Amsterdam 'Red de Zorg'.Wij hopen dat wij met minstens 100.000 handtekeningen een punt kunnen maken tijdens deze demonstratie. Onze eigen persdienst, in samenwerking met Soulvability (onafhankelijke pers) is daarbij aanwezig.Tevens zullen wij op 15 september aanstaande de petitie opnieuw gaan aanbieden op het Binnenhof en in het bijzonder Minister Schippers om haar op deze manier ter verantwoording te roepen. 

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2017 
Antwoord verwacht:
03-09-2017 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Berry de Mooij 
Organisatie:
Break the System 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie met 42.000 handtekeningen aangeboden aan Minister Schippers.

Op 17 oktober heeft Dhr Henk van Gerven (SP) ruimschoots 42.000 handtekeningen aangenomen tijdens de demonstratie van Break the System op het Museumplein te Amsterdam.In de onderstaande video is te zien dat Renske Leijten, de petitie aanbood aan Minister Schippers van Volksgezondheid in de Tweede Kamer.https://www.youtube.com/watch?v=C7648JgACKUTot op de dag van vandaag is er niets gebeurd met de petitie. Minister Schippers lijkt het verzoek om het onderwep op de agenda te zetten in de TWeede Kamer ter zijde te hebben geschoven.Break the System acht dit onacceptabel en gaat door met deze strijd.De komende tijd zullen wij gaan proberen om de petitie uit breiden naar maar liefst 100.000 handtekeningen.Op 12 September organiseert de Vakbond FNV in Amsterdam 'Red de Zorg'.Wij hopen dat wij met minstens 100.000 handtekeningen een punt kunnen maken tijdens deze demonstratie.

+Lees meer...

Onze eigen persdienst, in samenwerking met Soulvability (onafhankelijke pers) is daarbij aanwezig.Tevens zullen wij op 15 september aanstaande de petitie opnieuw gaan aanbieden op het Binnenhof en in het bijzonder Minister Schippers om haar op deze manier ter verantwoording te roepen. 

Break the System
17-07-2015