You, the petitioner
Protestaffiche a2 420x594mm 4

Tegen windpark de Drentse Monden en voor een zonnepark

1,204 signatures

Stichting Platform Storm en haar advocaten van Li & van Wieringen verzoeken het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer te besluiten te stoppen met de ontwikkeling van windpark de Drentse Monden. En in plaats daarvan de realisatie van zonnepark de Veenkoloniën te ondersteunen en mogelijk te maken.

Petition

We

Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van de Drentse Veenkoloniën.

 

observe

Dat er geen draagvlak is voor windpark de Drentse Monden. Omdat mega windturbines van meer dan 200 meter hoog aan 2 of 3 zijden van onze woningen grote negatieve gevolgen hebben voor onze rustige en landelijke leefomgeving. Windturbines volgens het voorlopig inpassingsplan zullen leiden tot geluidsoverlast, gezondheidsproblemen, slagschaduw, waardedaling woningen, onverkoopbare woningen, extra krimp van de regio, wegblijven van toeristen, het verdwijnen van banen, etcetera.

 

and request

Minister Henk Kamp, het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer te besluiten te stoppen met de ontwikkeling van windpark de Drentse Monden. En in plaats daarvan de realisatie van zonnepark de Veenkoloniën te ondersteunen en mogelijk te maken. Het ontwikkelde zonnepark heeft draagvlak bij de bewoners, zorgt voor werkgelegenheid, past in een duurzame leefomgeving en kan kosteneffectief concurreren met windenergie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-06-14 
Lead petitioner:
Karl Voshaart 
Organisation:
Stichting Platform Storm 
Website:

History

Signatures