You, the petitioner

Stop Google Glass

297 signatures

Google brengt een bril met camera op de markt die de gebruiker middels een projectie in het rechteroog van informatie kan voorzien. Google hoopt met deze bril de smartphone overbodig te maken. Als dit gadget een succes wordt -en daar begint het steeds meer op te lijken- lopen er straks veel mensen in ons midden met een camera op hun hoofd. Het lijkt raadzaam ons vragen te stellen over de impact van dit apparaat. De gevolgen ervan zullen ook voelbaar zijn voor hen die deze bril niet (willen) dragen. Google is een zeer machtig bedrijf met een afwijkende kijk op privacy. Een belangrijke reden om de discussie over nut en noodzaak van dit apparaat niet alleen aan de voorstanders over te laten. Liever vooraf aandringen op een breed debat en maatregelen dan achteraf ervaren dat het daarvoor te laat is.

Petition

We

mensen die de grenzen van onze privacy graag zelf bepalen.

 

establish that:

dat de introductie van Google Glass een ernstige impact zal hebben op onze maatschappij. Deze bril, voorzien van een camera en een display waarop de gebruiker allerhande informatie over zijn omgeving kan aflezen, betekent het einde van het begrip ‘privacy’. De samenleving is onvoldoende voorbereid op de effecten van een dergelijk gadget.

 

and request

de Nederlandse regering dit product van de Nederlandse markt te weren en het gebruik ervan in de openbare ruimte te verbieden. Dit in ieder geval totdat hierover een breed maatschappelijk debat is gevoerd dat tot eenduidige regelgeving heeft geleid die de persoonlijke levenssfeer van de burger beschermt.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-05-28 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Thomas Guy van der Veur 
Website:

History

Signatures