U, de petitionaris

Richt een energiecoöperatie op om energie tegen kostprijs te leveren

15 ondertekeningen

Doel is om de exclusief hoge winsten van de energiemaatschappijen inclusief te maken. Inclusief in die zin dat er tegen kostprijs geleverd gaat worden en dat we de winst in eigen zak houden. Met een contributie van 10 euro per jaar kan iedereen lid worden van de coöperatie.

Wanneer de overheid dit verzoek niet op pakt, zijn wij gerechtigd het initiatief hiertoe zelf in handen te nemen.

Petitie

Wij

inwoners van Nederland, met de wens dat de overheid als voorheen een nutsbedrijf biedt,

 

constateren dat:

  • dat er 8 miljoen huishoudens in Nederland zijn die met 10 euro lidmaatschapscontributie per jaar de vaste lasten van een eigen energiecoöperatie kunnen betalen (salarissen, huisvesting enz.). Ook als mkb en grotere bedrijven lid worden.
  • Met deze ledencontributie worden de kosten gedekt en kan de inkoopprijs van energie de verkoopprijs zijn, zonder winst als doelstelling.

 

en verzoeken

het oprichten van een energiecoöperatie zonder winstoogmerk waar alle ingezetenen van Nederland zich bij aan kunnen sluiten, overeenkomstig voorgaande tekst.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Petitionaris:
Elle Strik 

Geschiedenis

Ondertekeningen