You, the petitioner

Richt een energiecoöperatie op om energie tegen kostprijs te leveren

15 signatures

Doel is om de exclusief hoge winsten van de energiemaatschappijen inclusief te maken. Inclusief in die zin dat er tegen kostprijs geleverd gaat worden en dat we de winst in eigen zak houden. Met een contributie van 10 euro per jaar kan iedereen lid worden van de coöperatie.

Wanneer de overheid dit verzoek niet op pakt, zijn wij gerechtigd het initiatief hiertoe zelf in handen te nemen.

Petition

We

inwoners van Nederland, met de wens dat de overheid als voorheen een nutsbedrijf biedt,

 

establish that:

  • dat er 8 miljoen huishoudens in Nederland zijn die met 10 euro lidmaatschapscontributie per jaar de vaste lasten van een eigen energiecoöperatie kunnen betalen (salarissen, huisvesting enz.). Ook als mkb en grotere bedrijven lid worden.
  • Met deze ledencontributie worden de kosten gedekt en kan de inkoopprijs van energie de verkoopprijs zijn, zonder winst als doelstelling.

 

and request

het oprichten van een energiecoöperatie zonder winstoogmerk waar alle ingezetenen van Nederland zich bij aan kunnen sluiten, overeenkomstig voorgaande tekst.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Lead petitioner:
Elle Strik 

History

Signatures