You, the petitioner
Dassenburcht bij eikenboom

Red de das van AVI-bouwstoffen in retentiegebied Eefde-noord

55 signatures

Op 21 augustus 2012 om 19.00 werd de petitie met haar ondertekeningen overhandigd aan mevrouw Withagen, wethouder milieu van GroenLinks van de gemeente Zutphen.

In het retentiegebied Eefde-noord leeft o.a. de das, vleermuizen en andere zeldzame dieren en planten. De gemeente Zutphen heeft besloten om hier AVI-bodemas toe te staan. Een milieuramp bij de inzet van het retentiegebied (waardoor de AVI-stoffen onder water komen) staat vast en is illegaal. Zutphen: handhaaf!

Petition

We

De inwoners van de stedendriehoek Apeldoorn Deventer en Zutphen, inclusief gemeente Lochem

 

establish that:

dat AVI bodemas bij inzet van het retentiegebied onder water komt; dit is illegaal volgens de regeling bodemkwaliteit/IBC maatregelen en zal grote milieuschade veroorzaken. De huidige toepassing is gebaseerd op een rapport van FUGRO (gecontroleerd door TAUW). Hierin is geen rekening gehouden met het water wat 1 maal per 10 jaar in het retentiegebied zal komen(volgens De normering uit het Nationaal Bestuursakkoord Water).

 

and request

Volgens de regeling bodemkwaliteit te gaan handhaven: Het gebruik van AVI-bodemas voor de N348 in het retentiegebied Eefde-noord ongedaan te maken en de kosten te verhalen op de veroorzakers van het probleem (Zoals de opstellers van de onvolledige en incorrecte rapporten: FUGRO en TAUW)

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Zutphen 
Petition desk:
Closing date:
2012-07-05 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Arrienne Taylor en Fion Taylor 

History

Signatures