You, the petitioner

Recht op onderwijs

18 signatures

Ondanks alle inspanningen de laatste decennia lukt het niet om kinderen met een handicap gewoon bij hun vriendjes uit de buurt naar school te laten gaan. Leerplicht is natuurlijk een schop in het gezicht als een kind vanwege een handicap geweigerd wordt of verwijderd. Veel belangrijker is dan ook leerrecht : recht op onderwijs

Petition

We

De ondertekenaars zijn de mensen die mensen met een handicap een plekje in de samenleving gunnen.

 

observe

Iedereen mag mee doen in Nederland of je nu een nieuwe Nederlander bent of dat je vroeger wel eens in de fout bent gegaan, Nederland bestaat bekend om zijn tolerante houding tov buitenstaanders, waarom mag dat principe dan ook niet gelden voor onze eigen (gehandicapte kinderen)

 

and request

Geef kinderen het recht om zich aan te melden bij de school naar keuze en zo op te groeien met hun vriendjes en buurtgenoten zodat wij allemaal leren hoe we met eventuele verschillen en diversiteit kunnen omgaan.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2010-11-17 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Bram Dobbelaar 

History

Signatures

Updates

Melding uitsluiting kinderen met handicap in het onderwijs

CG-Raad lanceert campagne 'Accepteer geen uitsluiting' 06-09-2010 ‘Ben je buitengesloten vanwege je ziekte of handicap? Accepteer het niet! Meld het bij het Meldpunt van de CG-Raad’. Deze oproep verscheen vandaag in het dagblad Metro.

+Read more...

Daarmee start de CG-Raad een campagne om de discriminatie van chronisch zieken en gehandicapten meer onder de aandacht te brengen.

CG raad start meldpunt
2010-09-07

actie voor inclusief onderwijs in Canada

2010-08-18

Wet gelijke behandeling

De wet gelijke behandeling probeert mensen met een handicap meer toegang te geven tot de samenleving ook in het onderwijs..

2010-08-17