U, de petitionaris
Petities24.com petitie maken

Petities24.com moet zich houden aan Nederlandse regels

Petities24.com koopt advertenties met onder andere de slogan "De voornaamste en belangrijkste site voor petities in Nederland" die je ziet als je zoekt naar "petitie maken".

Er is geen enkele reden voor deze claim, de Reclamecodecommissie moet deze Finse organisatie dwingen dit te staken.

Andere slogans die petities24.com gebruikt zijn: "Start een petitie met gebruik van onze veelomvattende dienstverlening", "Binnen enkele minuten staat uw petitie online. Helemaal gratis!", "Binnen enkele minuten en helemaal gratis. Veel bezoekers."

--

Afgehandeld: de Reclame Code Commissie heeft de klacht verwerkt, de overtreder erop aangesproken en die heeft de gewraakte reclame veranderd.

Petitie

Wij

Nederlandse organisaties

 

constateren dat:

  • ¬†adverteren in Nederland is aan regels gebonden (de Reclame Code)

  • ¬†de Reclamecode Commissie ziet erop toe dat reclame in overeenstemming dient te zijn met de wet, de waarheid, de goede smaak en het fatsoen (artikel 2 Reclame Code)

  • ¬†buitenlandse organisaties Nederlandse consumenten met reclame kunnen bereiken via onder andere Google

  • de petitiewebsite Petities24.com (uit Finland volgens de .com-domeininformatie) adverteert op de zoekterm 'petitie maken' met de reclameslogan "De voornaamste en belangrijkste site voor petities in Nederland."

  • Dat is die site nu op geen enkele manier, het is zelfs geen Nederlandse website. Strijdig met de waarheid en misleidend (Reclamecode artikel 8.1, 8.2a/b en 8.3a/c).

  • Ook is onduidelijk welke organisatie achter de site zit en onder welk rechtssysteem het valt (bv. mbt. bescherming privacy). (Reclamecode art. 8.4g/h)

 

en verzoeken

De adverteerder te dwingen deze misleidende reclame te staken.

Het antwoord

Antwoord: klacht verwerkt en verhoord

Afgehandeld: de Reclame Code Commissie heeft de klacht verwerkt, de overtreder erop aangesproken en die heeft de gewraakte reclame veranderd.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Reclame Code Commissie 
Petitieloket:
Einddatum:
12-09-2015 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Antwoord: klacht verwerkt en verhoord

Afgehandeld: de Reclame Code Commissie heeft de klacht verwerkt, de overtreder erop aangesproken en die heeft de gewraakte reclame veranderd..

02-02-2016