You, the petitioner

Nee tegen antisemitisme

2,286 signatures

Antisemitische vooroordelen blijken onder zowel allochtonen als autochtonen veel wijder verspreid dan tot nu toe werd aangenomen. Hoewel jongeren deels op de hoogte blijken te zijn van de verschrikkingen van de Holocaust, keuren ze de massamoord op Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog soms openlijk goed. ‘Jood’ is nog altijd een scheldwoord en uitingen van Jodenhaat zijn aan de orde van de dag. Helaas lijkt het hedendaagse antisemitisme een geaccepteerd verschijnsel te worden. Het is tijd om een krachtig ´Nee´ te laten horen tegen antisemitisme.

Petition

We

Bezorgde burgers uit alle lagen van de bevolking.

 

establish that:

Een toenemend antisemitisme in de Nederlandse samenleving.

 

and request

Daadkrachtig optreden van de Nederlandse overheid waar het gaat om het bestrijden van antisemitisme door het beschermen van slachtoffers, het aanpakken van daders en het stimuleren van onderwijs gericht op het wegnemen van antisemitische gedachten en gevoelens.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2015-02-27 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Eric Vink 
Organisation:
Christenen voor Israel 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie overhandigd op 27 januari 2015

Op 27 januari heeft Christenen voor Israël 18.000 handtekeningen tegen Jodenhaat overhandigd aan Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, in aanwezigheid van opperrabbijn Jacobs. Lees verder   .

2015-02-16