You, the petitioner
Media xll 1361636

Nederlanderschap voor pardonners

2,884 signatures

Naturalisatie moet voor de duizenden mensen die in 2007 op grond van het generaal pardon een vergunning hebben gekregen, mogelijk worden gemaakt. De, voor velen, onmogelijke voorwaarden om identiteitsdocumenten te halen in het land van herkomst, moet dan ook worden geschrapt.

Petition

We

Nederlanders en medelanders van de duizenden 'pardonners'.

 

establish that:

In 2013 moeten 28.000 asielzoekers en vluchtelingen, die in 2007 een generaal pardon kregen, hun verblijfsvergunning verlengen. Om Nederlander te kunnen worden moeten zij een gelegaliseerde geboorteakte en een paspoort overhandigen. Voor velen van hen is dit echter onmogelijk. Teruggaan naar het land van herkomst is vaak nog onveilig. Soms bestaan de documenten niet eens of weigeren autoriteiten deze af te geven.

 

and request

Naturalisatie moet voor de duizenden pardonners die op grond van het generaal pardon in 2007 een vergunning hebben gekregen, mogelijk worden gemaakt. De, voor velen, onmogelijke voorwaarden om identiteitsdocumenten te halen in het land van herkomst, moet dan ook worden geschrapt. Onthef daarom deze groep van de eis om een gelegaliseerde geboorteakte en een paspoort te overleggen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-14 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Kris van der Veen 
Organisation:
GroenLinks Groningen 
Website:

History

Signatures