U, de petitionaris
Img 1072

Meerdere registraties op het adres van een gastouder

751 ondertekeningen

Op dit moment is het niet mogelijk dat er meer dan één gastouder werkzaam is op het woonadres van de gastouder. In de praktijk brengt dit de nodige complicaties met zich mee m.b.t. kwaliteit en continuïteit wanneer een gastouder ziek of zwanger is of afspraak of cursus heeft.

Petitie

Wij

Gastouders, vraagouders, gastouderbureau's en anderen die kleinschalige opvang in een gezinssituatie een warm hart toedragen.

 

constateren dat:

Dat het op dit moment niet mogelijk is om meerdere gastouders te registreren op het adres van de gastouder. Hierdoor is het niet mogelijk om een invaller voor langere tijd op het adres van een gastouder de opvang te laten overnemen, bij ziekte en voor of voor kortere en langere tijd tijd bij bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, vakantie, bezoekje aan de tandarts of nascholing. Ook kan een partner of huisgenoot van een gastouder zich niet registreren.

 

en verzoeken

De regels aan te passen, eventueel op dezelfde manier waarop dat al eerder is gebeurd voor de registratie op het adres van de vraagouder. Hierdoor moet het mogelijk worden om meerdere mensen als gastouder te registreren op het adres van de gastouder, waardoor de kwaliteit en de continuïteit van de opvang te allen tijde is gewaarborgd. Ook kunnen partners of huisgenoten van gastouders dan, eventueel part-time, als gastouder werken.

Het antwoord

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-07-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Hetty van den Brink 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

07-07-2017