You, the petitioner
Img 1072

Meerdere registraties op het adres van een gastouder

751 signatures

Op dit moment is het niet mogelijk dat er meer dan één gastouder werkzaam is op het woonadres van de gastouder. In de praktijk brengt dit de nodige complicaties met zich mee m.b.t. kwaliteit en continuïteit wanneer een gastouder ziek of zwanger is of afspraak of cursus heeft.

Petition

We

Gastouders, vraagouders, gastouderbureau's en anderen die kleinschalige opvang in een gezinssituatie een warm hart toedragen.

 

establish that:

Dat het op dit moment niet mogelijk is om meerdere gastouders te registreren op het adres van de gastouder. Hierdoor is het niet mogelijk om een invaller voor langere tijd op het adres van een gastouder de opvang te laten overnemen, bij ziekte en voor of voor kortere en langere tijd tijd bij bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, vakantie, bezoekje aan de tandarts of nascholing. Ook kan een partner of huisgenoot van een gastouder zich niet registreren.

 

and request

De regels aan te passen, eventueel op dezelfde manier waarop dat al eerder is gebeurd voor de registratie op het adres van de vraagouder. Hierdoor moet het mogelijk worden om meerdere mensen als gastouder te registreren op het adres van de gastouder, waardoor de kwaliteit en de continuïteit van de opvang te allen tijde is gewaarborgd. Ook kunnen partners of huisgenoten van gastouders dan, eventueel part-time, als gastouder werken.

The answer

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-04 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Hetty van den Brink 

History

Signatures

Updates

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

De wet is veranderd, petitie geslaagd.

2017-07-07