You, the petitioner
Binnenhof met ridderzaal 02 foto bzk

Laat Nederland de hoofdstad kiezen dmv een referendum

Amsterdam is sinds 1808 door de bezetter Napoleon als hoofdstad van ons land uitgeroepen. Dat is altijd zo gebleven. Maar is het niet vreemd dat in een democratische rechtsstaat we accepteren dat een buitenlandse bezetter heeft bepaald welke plaats onze hoofdstad is?

Petition

We

inwoners in Nederland

 

establish that:

  • de keuze Amsterdam als hoofdstad uit te roepen niet door de bevolking of volksvertegenwoordiging zelf is gemaakt, maar door een buitenlandse bezettende macht, namelijk Napoleon
  • dat er eigenlijk nooit een breed maatschappelijk debat over is gevoerd.
  • het de vraag is op grond van welke argumenten Amsterdam altijd de hoofdstad zou moeten blijven.

 

and request

De leden van de Tweede Kamer met een motie te komen onderzoek te doen naar een raadgevend referendum en deze op te stellen zodat de Nederlandse bevolking zich kan uitspreken over welke hoofdstad zij zelf zouden willen. We vragen de kamerleden met een motie te komen om het debat hierover in de Tweede Kamer aan te gaan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2024-09-10 
Lead petitioner:
Anoniem 

History

Signatures