You, the petitioner

Kindjes van werkende ouders in Vlaanderen

19 signatures

Het Gok-beleid (gelijke onderwijskansen) stelt voor kinderen van kansarme autochtone en allochtone ouders: het recht op inschrijving van een kind in een school naar keuze. Wij willen aansluitend een GTK-beleid (gelijke thuiskansen): het recht van elk kind om minimaal 3 uur per dag thuis te zijn

Petition

We

UIt-huis werkende ouders en sympathisanten

 

establish that:

Kindje A heeft geluk. Mama werkt niet. Kindje A gaat naar de school om de hoek. Mama levert kindje om 8u30 op school af en haalt het op om 15u30. Van de 13 uur dat kindje A wakker is, is het 6 uur thuis.

Kindje B heeft geen geluk. Mama werkt van 9 tot 17u. Kindje heeft geen plaatsje in de school om de hoek. Kindje moet naar school in een andere gemeente. Mama neemt samen met kindje om 8u de tram, levert kindje om 8u30 af en vertrekt naar haar werk. 's Avonds komt de mama om 17.30 uur thuis, neemt de tram, haalt kindje om 18 u weer op en is om 18u30 thuis. Van de 13 uur dat kindje B wakker is, is het amper 2,5 uur thuis.

 

and request

De overheid moet zorgen dat werk en gezin beter samen gaan. Zowel voor de kindjes als voor de mama's en de papa's. Teken daarom deze online petitie: wij willen in alle scholen voorrang voor de kinderen van werkende ouders.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
An Wuyts 

History

Signatures