U, de petitionaris
Img 6660

Kap geen gezonde bomen in Park Brakkenstein

3.846 ondertekeningen

De gemeente Nijmegen wil Park Brakkenstein opknappen en de oorspronkelijke lanenstructuur herstellen. Dat betekent o.a. dat ruim 300 bomen, waaronder tientallen volwassen en gezonde eiken, moeten worden gekapt. De gemeente wil hiervoor een kapvergunning afgeven.

Petitie

Wij

bewoners van de wijken Brakkenstein en Groenewoud, en andere liefhebbers van Park Brakkenstein,

 

constateren dat:

  • dat het anno 2023 dom is om gezonde, volwassen bomen te kappen, gezien de klimaat- en biodiversiteitscrisis waarin de wereld verkeert.
  • dat mensen, vogels, insecten en andere levende wezens elke volwassen boom hard nodig hebben.
  • dat het opknappen van het park ook heel goed kan met een oplossing die bij deze tijd past, met behoud van de ecosystemen die er al zijn en de schoonheid die er nu al is.

 

en verzoeken

om geen bomen om te hakken, maar om ├ęcht groen en duurzaam te denken, en de plannen voor Park Brakkenstein aan te passen aan de behoeften van deze tijd.

Het antwoord

Goed nieuws (voorlopig)

Er is goed nieuws over de bomen in Park Brakkenstein. De gemeente Nijmegen heeft besloten 56 bomen aan de kant van de botanische tuin bij het park, de Hortus, in elk geval te laten staan. Verder wordt de kap van de overige gezonde bomen in het park uitgesteld tot na het broedseizoen. Ondertussen bekijkt de gemeente opnieuw welke bomen daarvan wel of niet worden omgehakt. Dat betekent dat er al 56 gezonde bomen gered zijn, wat een hele opluchting is. Voor de overige gezonde bomen blijven we actie voeren. Hartelijk dank aan iedereen die aan dit succes heeft meegeholpen door deze petitie te ondertekenen!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Anda Schippers 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Goed nieuws (voorlopig)

Er is goed nieuws over de bomen in Park Brakkenstein. De gemeente Nijmegen heeft besloten 56 bomen aan de kant van de botanische tuin bij het park, de Hortus, in elk geval te laten staan.

+Lees meer...

Verder wordt de kap van de overige gezonde bomen in het park uitgesteld tot na het broedseizoen. Ondertussen bekijkt de gemeente opnieuw welke bomen daarvan wel of niet worden omgehakt. Dat betekent dat er al 56 gezonde bomen gered zijn, wat een hele opluchting is. Voor de overige gezonde bomen blijven we actie voeren. Hartelijk dank aan iedereen die aan dit succes heeft meegeholpen door deze petitie te ondertekenen!

28-02-2023