U, de petitionaris
Kamelen in de wei

Houd de dromedaris in Nederland

3.711 ondertekeningen

Help ons om de dromedaris in Nederland te houden! Per 1 januari 2024 mag er geen dromedaris(kalfje) meer bij komen in Nederland. Dat betekent dat er geen dromedaris meer in de Hollandse wei staat en er geen verse kamelenmelk meer te krijgen is. Daarmee vermindert het welzijn van mens en dier!

Petitie

Wij

willen een toekomst voor dromedarissen en hun kalfjes in Nederland

 

constateren dat:

dat de dromedaris niet uit Nederland mag verdwijnen. Deze dieren hebben een grote maatschappelijke meerwaarde voor ons in Nederland door hun vriendelijke aard, educatieve waarde, grote aanpassingsvermogen en unieke productie van kamelenmelk.

 

en verzoeken

de dromedaris op de lijst met huis- en hobbydieren te plaatsen, bijvoorbeeld onder bepaalde houderijvoorschriften, zodat de dromedarissen en hun nakomelingen onder goede omstandigheden gehouden kunnen worden en er een toekomst is voor de dromedaris in Nederland.

Het antwoord

De dromedaris wordt herbeoordeeld

Als de dromedaris als gedomesticeerd wordt beschouwd kan deze voor het in werking treden van de lijst toe worden gevoegd.

Bron: Tweede Kamer.nl

REACTIE VAN DE PETITIONARIS

Nogmaals ontzettend veel dank voor jullie steun! De Tweede Kamer heeft vandaag met meerderheid ingestemd om een herbeoordeling van de dromedaris te laten doen. Daarmee kunnen we onze internationale wetenschappelijke experts inzetten die kunnen bevestigen dat de dromedaris daadwerkelijk gedomesticeerd is. Dit is fantastisch nieuws en geeft weer hoop voor de kamelenmelkerij!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
08-12-2022 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Dorieke Goodijk 
Organisatie:
Kamelenmelkerij Smits 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De dromedaris wordt herbeoordeeld

Als de dromedaris als gedomesticeerd wordt beschouwd kan deze voor het in werking treden van de lijst toe worden gevoegd.

Bron: Tweede Kamer.nl

REACTIE VAN DE PETITIONARIS

Nogmaals ontzettend veel dank voor jullie steun! De Tweede Kamer heeft vandaag met meerderheid ingestemd om een herbeoordeling van de dromedaris te laten doen. Daarmee kunnen we onze internationale wetenschappelijke experts inzetten die kunnen bevestigen dat de dromedaris daadwerkelijk gedomesticeerd is.

+Lees meer...

Dit is fantastisch nieuws en geeft weer hoop voor de kamelenmelkerij!

13-12-2022

Eind van de petitie maar niet van de strijd voor de dromedaris in Nederland

Vandaag sluit de petitie. We danken jullie allen hartelijk voor de steun.

+Lees meer...

De petitie wordt meegenomen in de strijd om de dromedaris in Nederland te houden. De komende maanden gaan we in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Houd de website www.kamelenmelk.nl of onze social media in de gaten voor het laatste nieuws.

08-12-2022

Laatste week petitie en nieuws van LNV

Dit is de laatste week dat de petitie ondertekend kan worden! Veel dank voor de steun die jullie ons de afgelopen weken gegeven hebben. Volgende week bezoekt een LNV delegatie ons bedrijf.

+Lees meer...

We hopen dan op meer duidelijkheid

05-12-2022