You, the petitioner
Screenshot 20220625 174554 chrome

Heropen treinstation Zevenhuizen-Moerkapelle met aansluiting op metro

232 signatures

De plaatsen Zevenhuizen en Moerkapelle zijn nu moeilijk bereikbaar, met bussen die slechts 1 keer in het (halve) uur rijden. Het zou een flinke verbetering zijn als de regio zijn, in 1938 gesloten, treinstation Zevenhuizen-Moerkapelle aan de spoorlijn Den Haag-Gouda terugkrijgt, en de Rotterdamse metrolijn B, waarvan het eindpunt Nesselande op 5 km er vandaan ligt ook doorgetrokken wordt naar dat station. Voor goede aansluiting van metro op trein, en een verbinding Met Rotterdam. Net zoals het in 2018 geopende station Zoetermeer Lansingerland, dat een doorgetrokken tramlijn kreeg voor aansluiting.

Petition

We

Bewoners van Zevenhuizen, Moerkapelle en de rest van Zuidplas en omgeving.

 

observe

  • Onze regio is slecht bereikbaar met bussen, die slechts 1 keer in het (halve) uur rijden.
  • Fijn zou het daarom zijn, als we ons in 1938 gesloten treinstation Zevenhuizen-Moerkapelle, op de lijn Den Haag-Gouda, aan de Noordeinde terugkrijgen, zodat er meer OV-opties zijn.
  • Ook zou het ideaal zijn als de Rotterdamse metrolijn B vanuit Nesselande nog 5 KM kan worden doorgetrokken naar het station, zodat we eveneens een goude verbinding naar Rotterdam hebben, en ook een goede aansluiting van trein naar Metro en andersom is.
  • Net als het in 2018 geopende station Zoetermeer-Lansingerland, waar de tram vanuit de Javalaan een kleine 2,5 km naar het nieuwe treinstation werd doorgetrokken, daar hebben zij sindsdien ook een verbeterde verbinding en aansluiting. Datzelfde soort zou ook heel wenselijk zijn, in onze eigen regio.

 

and request

  • Het in 1938 gesloten treinstation Zevenhuizen-Moerkapelle op de lijn Den Haag-Gouda, aan de Noordeinde te heropenen.
  • Metrolijn B vanuit Nesselande nog 5 km wordt doorgetrokken naar het treinstation, zodat daar/wij ook goede aansluiting is/hebben op de trein van de metro naar Rotterdam en andersom. (Net als bij het in 2018 geopende station Zoetermeer-Lansingerland, waar de tram vanuit de Javalaan 2,5 km werd doorgetrokken naar het nieuwe station. Waar een nieuw knooppunt ontstond)

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zuidplas 
Petition desk:
Lead petitioner:
Tim Sekac 

History

Signatures