U, de petitionaris

hemmeltied

REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een sociale afspraak tussen burgers onderling. De overheid gaat daar niet over.

  • U bent volledig vrij om andere burgers te overtuigen zich anders, naar uw wens, te gedragen. Als er wetten zijn die dit moeilijk maken kunt u natuurlijk wel een petitie daarover starten.

“Hemmeltied betekent in het Drentse dialect de tijd op de zaterdag waarop alles in en rondom het Drentse huis zijn ‘s zondagse ‘hemelse’ aanzien krijgt, betekent weliswaar ‘opgeknapt en schoongemaakt’. Maar de betekenis wordt nu vaker gegeven aan ‘alcoholische dranken gaan drinken’ ”

Petitie

Wij

wij zijn hemmeltied en geloven dat dit woord een officieel woord gaat worden in het NL woordenboek

 

constateren dat:

we hebben geconstanteerd dat dit woord een emotionele waarde hecht aan mensen in het dorp gasselte. deze emotionele waarde herkennen mensen andere dorpen ook. dit woord wordt nu al erg veel gebruikt onder de menigte, zo erg dat het een officiele betekenis moet krijgen tussen de nederlandse woordenboeken

 

en verzoeken

ons verzoek is laat je stem horen voor hemmeltied en voor ons hemmeltied community en stem op het nieuwe beste woord van 2022

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Drenthe 
Petitieloket:
Einddatum:
23-12-2022 
Status:
Gesloten 
Organisatie:
hemmeltied 

Geschiedenis

Ondertekeningen