You, the petitioner

Geen snelheidscontroles als belasting

9 signatures

Dagelijks voert de politie snelheidscontroles uit en worden mensen bekeurd voor het overschrijden van een maximumsnelheid. Veel van deze bekeuringen hebben geen enkele bijdrage tot het verbeteren van de verkeersveiligheid. De overheid gebruikt dit als extra inkomstenpost en dit is niet de bedoeling!

Petition

We

(hardwerkende)relatief onschuldige Nederlandse verkeersdeelnemers

 

establish that:

dat de overheid inkomsten uit verkeersboetes meeneemt in de begroting. De boetes zijn dan ook bedoeld als extra inkomstenpost en hebben niks meer te maken met het aanpakken van hufterig of onveilig rijgedrag. Dagelijks worden honderden bestuurders gestraft met een onredelijk hoge boete terwijl zij met hun gedrag geen enkele andere Nederlander lastig vallen.

 

and request

dat u de permanente verkeerscontroles op autosnelwegen afschaft, de maximumsnelheden verhoogt waar dat logisch is. (Voorbeeld: de vijfbaans autosnelweg naar Amsterdam, maximumsnelheid van 130 ipv 100 kan geen kwaad!) De hoogte van de boetes aanpast naar redelijkheid. Een echte crimineel (winkeldief etc) moet (veel) harder gestraft worden dan een hard werkende Nederlander die (per abuis) iets meer gas geeft.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-13 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Sander Muurmans 

History

Signatures