U, de petitionaris

Gastvrijheid voor minderjarige vluchtelingen in Capelle aan den IJssel

177 ondertekeningen

De situatie van vluchtelingen in Griekenland baart ons grote zorgen. Graag roepen wij de gemeente Capelle aan den IJssel op zich bereid te verklaren om mee te werken aan de spoedige opvang van minderjarige asielzoekers.

Petitie

Wij

leden van kerken in Capelle aan den IJssel

 

constateren

  • dat de nood van vluchtelingen aan de rand van onze Europese Unie hoog is.
  • Na de recente brand in vluchtelingenkamp Moria staat de ernst van de situatie daar ons nog scherper voor ogen.
  • We zien hoezeer de Griekse overheid en hulpverleners met de zorg voor vluchtelingen zijn belast.
  • We menen dan ook dat, in het kader van Europese solidariteit, Nederland een aantal kwetsbare minderjarige vluchtelingen op zou moeten nemen.

 

en verzoeken

u daarom om zich, net als andere gemeenten al deden, bereid te verklaren een aantal minderjarigen uit Griekenland op te nemen in onze gemeente, en er bij het kabinet in Den Haag op aan te dringen dat Nederland meewerkt aan deze opvang als een eerste stap op de weg van een oplossing voor dit vluchtelingenprobleem.

Graag gaan we met u in gesprek over deze brief.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Capelle aan den IJssel 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2020 
Petitionaris:
Nellie van Voornveld, Ruben Schep, Huub Flohr 
Organisatie:
namens kerkleden in Capelle aan den IJssel 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie wordt aangeboden!

Komende maandag 8 februari zal de petitie aan burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel worden aangeboden! Er is veel steun voor de petitie in de Capelse gemeenteraad; daar zijn we blij mee! Graag danken we ieder die de petitie heeft ondertekend heel hartelijk. De zaak van vluchtelingen op de Griekse eilanden dreigt door alle corona-nieuws steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen.

+Lees meer...

We zijn blij dat we, mede door jullie steun, stem kunnen geven aan de nood van minderjarige vluchtelingen. Ook namens de collega's van Capelse kerken en gemeenten, ds. Nellie van Voornveld

04-02-2021