U, de petitionaris

Cancel McDonald's papieren sauszakjes

  • Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor (mogelijk) zijn. De overheid gaat daar niet over.

  • Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wèl in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren, want daar gaat de overheid over.

  • Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat en waarom er niet geluisterd wordt naar de klacht.

  • De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt ook persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden geteld en geanalyseerd. Alles wat binnenkomt via alle kanalen vormt samen een petitie zeg maar. Wat u vraagt wordt ook doorgerekend en uitgerekend als het bedrijf dat niet al heeft gedaan. Originele en nieuwe vragen gaan doorgaans ook direct door naar de directie of het hoofd van de marketing!

  • Het antwoord kunt u via internet aan anderen laten zien met de oproep ook de klantenservice erover aan te schrijven of te bellen. Eventueel kunt u een voorbeeldbrief om op te sturen laten circuleren om het gelijkgestemden makkelijker te maken de klantenservice aan te schrijven. Als er veel reacties komen kan dat de rekensom die ze maken veranderen, eventueel na een extra marktonderzoek.

  • Ook kunt u Consumentenbond, Radar en Kassa inschakelen als u persoonlijk een zaak heeft.

  • Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.


We starten deze petitie in reactie op het voornemen van McDonald's om vanaf 1 januari alle sauzen in papieren zakjes te verpakken, ter vervanging van de vertrouwde plastic bakjes.

Petitie

Wij

Wij, grote liefhebbers van de fastfoodketen McDonald's. Make restaurant de gouden boog GREAT AGAIN.

 

constateren dat:

  1. Behoud van voedselkwaliteit: Plastic bakjes bieden een betere bescherming tegen vocht en andere omgevingsfactoren, waardoor de kwaliteit van het voedsel behouden blijft tot het moment van consumptie. 2. Milieuvriendelijker productieproces: Papieren zakjes vereisen meer grondstoffen en energie voor de productie dan plastic bakjes.

 

en verzoeken

Teken deze petitie om het behoud van plastic bakjes bij McDonald's te ondersteunen en daarmee te pleiten voor een duurzame aanpak die zowel de consumentenbelangen als het milieu respecteert.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
vakbond 
Petitieloket:
Einddatum:
24-12-2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
F.rietsaus 
Organisatie:
Particulier 

Geschiedenis

Ondertekeningen