U, de petitionaris
Screen shot 2017 11 22 at 11.32.33

Bescherm ons Demonstratierecht

De vrijheid van meningsuiting en vrijheid om te demonstreren zijn essentiële onderdelen van onze rechtsstaat. Wij willen dat Nederland een land is waar iedereen kan demonstreren. Daarom is het nodig dat zoveel mogelijk Nederlanders laten horen dat het recht op demonstreren beschermd moet worden en we niet bereid zijn daar ook maar iets op in te leveren.

Petitie

Wij

Wij sluiten ons aan bij de oproepen van onder anderen Amnesty International en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Wij laten zien dat er veel meer Nederlanders zijn die de vrijheid van demonstratie steunen.

 

constateren dat:

  • Afgelopen weekend kreeg onze rechtsstaat een gevoelige tik. Demonstranten van Kick Out Zwarte Piet die hun demonstratie keurig hadden aangemeld werden geblokkeerd op de snelweg. Door deze blokkade werd het ze onmogelijk gemaakt hun mening te uiten.

  • Meerdere politici stonden niet pal voor het grondrecht om te kunnen demonstreren. Sterker nog: premier Rutte, staatssecretaris Knops en andere politici brachten zelfs begrip op voor deze blokkade op de vrije meningsuiting.

  • Nederlanders willen politici die onze grondrechten beschermen. Politici moeten er alles aan doen om demonstreren redelijkerwijs mogelijk te maken.

 

en verzoeken

Laat niet de indruk ontstaan dat het oké is het recht op demonstratie te blokkeren. We accepteren niet dat onze politici dit grondrecht relativeren. De vrijheid van demonstreren is een essentiële pijler van onze democratie.

Het antwoord

Elders te ondertekenen

Deze petitie staat niet op Petities.nl maar op de website DeGoedeZaak waar u petities vindt over een duurzame toekomst, eerlijke economie, gelijkwaardige samenleving en open democratie.

actie.degoedezaak.org/petitions/bescherm-het-demonstratierecht

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Status:
Elders te tekenen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Elders te ondertekenen

Deze petitie staat niet op Petities.nl maar op de website DeGoedeZaak waar u petities vindt over een duurzame toekomst, eerlijke economie, gelijkwaardige samenleving en open democratie.

actie.degoedezaak.org/petitions/bescherm-het-demonstratierecht .

22-11-2017