You, the petitioner
Heemtuin

Behoud De Heemtuin in Muntendam ook in 2013 en daarna

1,002 signatures

Op woensdag 7 november 2012 overhandigde De Heemtuin de petitie aan het college van B&W te Menterwolde. Het totaal aantal ondertekeningen digitaal en op papier bedraagt 2638. De Heemtuin bedankt iedereen voor de ondersteuning en wij hopen dat de gemeente een wijs besluit neemt. We houden u op de hoogte.

Het Stichtingsbestuur is er samen met alle medewerkers in geslaagd de Heemtuin in 6 jaar tijd tot grote bloei te brengen en te maken tot een parel van Menterwolde. De Heemtuin heeft de potentie om door te groeien naar een diamant als de randvoorwaarden behouden blijven.

De Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen bestaat al 30 jaar en heeft de aflopen 6 jaar op alle fronten een grote ontwikkeling doorgemaakt. De tuin en het park zien er prima uit, medewerkers zijn gastvrij en deskundig. Door de slechte financiële situatie van de gemeente dreigt de subsidie voor de Heemtuin te vervallen en wil de gemeente in zee gaan met een andere partij. Wij hebben daar geen goede ervaringen mee en wij vrezen dat daardoor de kwaliteit van de Heemtuin achteruit zal gaan. Dat mag niet gebeuren, want dan gaat er veel waardevols verloren!

Petition

We

bezorgde inwoners van Menterwolde, bezoekers, vrienden en anderen met hart voor de Heemtuin,

 

establish that:

dat de gemeente Menterwolde voor een grote bezuinigingsopgave staat. We zijn bezorgd dat hierdoor de kwaliteit van de Heemtuin niet gewaarborgd kan worden. De Heemtuin is waardevol en een parel in Menterwolde. Ze gaat over belangrijke thema’s als natuur, onthaasten, duurzaamheid en gezondheid.

 

and request

daarom de gemeente ervoor te zorgen de Heemtuin in zijn huidige vorm veilig te stellen en de parel van Menterwolde de kans te geven uit te groeien tot een diamant. Hierdoor kan behouden blijven dat: - jong en oud leren dat natuur de moeite waard is; - jongen oud genieten van de rust en de diversiteit van het gebied; Want de Heemtuin is waardevol en van belang voor ons, onze kinderen, inwoners van Menterwolde en alle andere bezoekers.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Menterwolde 
Petition desk:
Closing date:
2012-11-07 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Marie-José Maarsingh 
Organisation:
Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen 

History

Signatures

Updates

aanbieding petitie heemtuin woensdag 7 november 12.00

Op 7 november om 12.00 zal de Heemtuin in Muntendam de petitie “behoud de Heemtuin in Muntendam in 2013 en ook daarna” om 12.00 uur aanbieden aan het college van B&W van Menterwolde. We nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

+Read more...

U heeft al massaal gestemd en wij vragen u ook massaal naar het gemeentehuis te komen. We hebben op dit moment al 2000 handtekeningen en het worden er vast 2013 en meer.  De ondertekenaars, die pleiten voor het voortbestaan van de Heemtuin in de huidige vorm, vormen een doorsnede van de hele samenleving. Van burgemeester, pastor, ondernemer, agrariër, leerkracht tot AOWer, van jong tot oud en van diverse politieke richtingen. Dat de Heemtuin wijd en zijd bekend en geliefd is blijkt wel: we hebben veel ondersteuningen gekregen uit de gemeente Menterwolde maar ook uit heel Oost-Groningen, de stad en de rest van Nederland. Wij vinden dan ook dat de gemeente de stemmen uit de samenleving serieus moet nemen en deze overweldigende steunbetuiging niet naast zich neer kan leggen. We roepen de gemeente Menterwolde op om de Heemtuin de tijd te geven om zelf haar richting te bepalen op de weg naar zelfstandigheid. De Stichting heeft de afgelopen jaren geploegd, gezaaid en gewied. Op dit moment bloeit de Heemtuin als nooit tevoren en  de Stichting wil zelf dan ook oogsten. U kunt nog steeds ondertekenen. Vergeet dan niet u ondertekening te bevestigen via de mail die u van petities.nl krijgt. en iedereen die al getekend heeft, hartelijk dank voor uw ondertekening namens de heemtuin!

2012-11-07

Tussenstand petitie

Inmiddels zijn er (de papieren en de digitalie versie bij elkaar opgeteld) al meer dan 1000 ondertekenaars van de petitie “behoud de Heemtuin ook in 2013 en daarna. We krijgen hartverwarmende reacties uit diverse hoeken, van bezoekers, sympathisanten, bewoners, scholen, politiek en andere groene instellingen.

+Read more...

Hoewel ze niet als stemmen geldig zijn krijgen we ook veel reacties van kinderen waarvoor de Heemtuin een paradijsje is om te spelen, een paradijsje zo maar om de hoek of wat verder weg. De petitie zal definitief dinsdagmorgen 6 november om 9.45 worden aangeboden aan het college van B&W van Menterwolde. Wilt u hierbij aanwezig zijn? u bent van harte welkom. u kunt ook even contact hierover met ons opnemen.   Denkt u er aan u ondertekening te bevestigen door te klikken op de mail die u van petities. nl toegestuurd krijgt na u ondertekening? Pas dan is namelijk u ondertekening geldig.   het zou jammer zijn als uw ondertekening niet mee zou tellen.   Alvast bedankt.   Met vriendelijke groet, Marie-José Maarsingh petitionaris namens de Heemtuin en het Natuurpark tussen de Venen

Website Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen
2012-10-16