U, de petitionaris

verkeerslichten uit buiten de spits

40 ondertekeningen

verkeerslichten uit buiten de spits

Petitie

Wij

mensen met intellectuele vermogens

 

constateren dat:

dat verkeerslichten buiten de spits vaak meer hinder dan veiligheid bieden.

Op rustige tijden en bij overzichtelijke kruisingen ontnemen verkeerslichten ons het recht om zelf uit te kijken en zelfstandig beslissingen te nemen. Verder bevordert het onnodig de CO2 uitstoot van motorvoertuigen. Dat kan in het kader van het milieu toch beslist niet de bedoeling zijn.

Vaak is het zo dat de verkeerslichten 'hun rondje draaien' waardoor de kans dat er stil gestaan moet worden veel groter is dan de kans op doorrijden. Met name 's avonds en 's nachts staat men (op elkaar) te wachten, terwijl niemand had hoeven te stoppen wanneer de lichten niet zouden werken.

Ook de 'automatische' verkeerslichten zijn meestal traag genoeg om eerst te moeten afremmen/stoppen, om daarna weer te moeten optrekken. Dit kost allemaal extra energie.

De ergernis van het nodeloze stoppen is ook nog van invloed op onze gezondheid. Het levert extra stress op. Moet er toch geremd/gestopt worden, dan is dat toch minder erg om dat te doen voor een andere verkeersdeelnemer dan voor een paal met gekleurde lichtjes.

 

en verzoeken

de verantwoordelijken kritisch te laten kijken of de verkeerslichten nog wel iets toevoegen aan de veiligheid of verkeersdoorstroom. Indien dit op bepaalde momenten van de dag niet het geval is, verzoeken wij deze lichten op die tijden uit te zetten.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
10-04-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Daphne 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen